Lisa Laugen

Gresk yoghurt med frukt og nøtter

  • Skrevet 20.02.2013 klokka 14:41
  • Kategori: Utveksling

Hei dere ♥

Her kommer et frokosttips til dere. Gresk yoghurt med frukt og nøtter har blitt en av mine favorittfrokoster, noe som er enkelt, sunt og godt!Den består av:

♥ 125 gram gresk yoghurt

♥ 10 gram sukkerfritt jordbærsyltetøy 

♥ 1 stk. Kiwi i biter

♥ 5 hakkede mandler 

Gresk yoghurt inneholder mer proteiner enn andre yoghurter og er perfekt som frokost eller mellommåltid. Den er litt syrlig i smaken og derfor velger jeg alltid å blande den med enten frukt/syltetøy/honning etc. For en litt søtere smak. Den er også litt tykkere i konsistensen, men det kommer av proteininnholdet.  Mandelne strør jeg over av den grunn at de har et høyt innhold av proteiner, mettet fett og fiber. Mandlene bidrar også til å forbrenne spesielt magefett, men legg merke til at jeg bare bruker 5 mandler fordi de er som andre nøttetyper veldig kaloririke. Du kan forresten evt. tilsette litt havregryn eller en banan for mer karbohydrater.

Etter at jeg kom til Spania har jeg lært utrolig mye mer om mat og kosthold enn det jeg visste fra før, da vertsmoren min er veldig opptatt av kosthold og matlaging. Dette er noe jeg synes er veldig interessant og morsomt å lære om og jeg har blitt mye mer bevisst på hva jeg generelt spiser. Tror faktisk dette er noe jeg kunne tenkt meg å studere senere!

Håper dere likte tipset og ha en fortsatt fin kveld!

HanneRemme

20.02.2013 kl. 14:45
Ser kjempegodt ut, men er det ikke veldig dyrt med gresk yoghurt?

MissMimosa

20.02.2013 kl. 14:51
Det så sykt godt ut!

Lisa Laugen

20.02.2013 kl. 14:55
HanneRemme: Jeg er ikke sikker på hvordan prisene er i Norge siden jeg bor i Spania nå, men jeg tror da ikke at den skal være noe dyrere enn de andre? :)

kvalu

20.02.2013 kl. 15:42
hva smaker gresk youghurt egenlitg ? :)

Lisa Laugen

20.02.2013 kl. 16:01
kvalu: Det smaker som vanlig naturell yoghurt, bare at den er litt syrligere i smaken og tykkere i konsistensen :)

smexymaja

20.02.2013 kl. 16:56
Det skjer godt ut :-))

Ragnhild

20.02.2013 kl. 23:08
Nam-nam, dette såg godt ut!

21.02.2013 kl. 00:28
Hallo :D

Jeg skal på utveksling til Alicante skoleåret 13/14 , og reiser faktisk med explorius jeg også :D

Jeg gleder meg veldig, men er også veldig nysgjerrig på hvordan det blir. Så jeg lurte på om du kunne skrive hvordan ditt år har vært hittil?

Hvordan det er i Alicante? Hvordan det går med språket? Om spanjolene på din alder har tatt deg godt imot osv? :D

Men får du lov til å drikke alkohol iløpet av utvekslingsåret? Det explorius har sagt til meg er at de har nulltoleranse og at jeg blir sendt rett hjem? Sa de dette til deg også før du reiste? :)

Håper du har et fantastisk utvekslingsår!

Lisa Laugen

21.02.2013 kl. 14:42
Anonym: Hei, ja det kan jeg selvfølgelig skrive et innlegg om. Alicante er en kjempe fin by!
Språket lærer man veldig fort, men det går selvfølgelig litt etter hva du legger det opp til selv. Andefaler deg i allefall å lære deg så mye som mulig før du drar, iallefall masse verb og de ulike bøyningsformene. Spanjolene er som regel veldig vennlige og tar godt i mot deg, men du må vise interesse og ta inisiativ :-)
Explorius sa også til meg at de hadde nulltoleranse for alkohol, men da jeg kom hit fikk jeg beskjed av den spanske organisasjonen at det var greit i moderate mengder.

Håper du gleder deg masse fordi du har virkelig mye å se fram til!
Lisa Laugen

Jeg blogger om min hverdag med interesse for trening/sunn mat og lidenskap for sminke, skjønnhet og velvære. Håper du liker bloggen min!


KONTAKT
lisa-la@live.no

Search

Bloggdesign

hits