Lisa Laugen

Positivity is the key

  • Skrevet 21.02.2013 klokka 16:25
  • Kategori: Utveksling

Etter at jeg dro på utveksling har jeg fått kjenne på følelsen av savn/hjemlengsel og at alt bare kan være dritt. Da jeg kom tilbake hit etter juleferien tok jeg meg selv i å gjøre akkurat det, å deppe. Jeg skjønte fort at jeg ikke kunne fortsette slik fordi dette er et år av livet mitt hvor jeg virkelig skal oppleve og få minner for livet. Jeg tok meg selv i nakken og skudde om på innstillingene, tenkte på alt det fine jeg har å være takknemlig for her og bestemte meg for å begynne å se positivt på utfordringene. Plutselig ble alt ti ganger bedre og jeg fikk mye mer overskudd og energi til å gjøre det jeg ville. Det å lære enda mer spansk ble mye enklere, jeg fikk motivasjon og energi til å trene hver eneste dag, godt humør og nå har jeg faktisk ikke hatt det bedre her nede!

Etter at jeg har levd i og opplevd en ny kultur har verdiene mine forandret seg og jeg har forstått at ungdommer flest i Norge er over gjennomsnittet bortskjemte og utakknemlige. Vi tar så alt for mye forgitt. Jeg vet iallefall at jeg i etterkant av dette utvekslingsåret kommer til å sette pris på så mye mer enn hva jeg gjorde før jeg dro hit, nettopp fordi jeg har sett hvordan andre jevnaldrende fra en annen plass enn lille gode Norge kan ha det. Selv har jeg oppdaget hvor mye jeg har tatt forgitt i Norge som for eksempel elever og ungdommer her i Spania bare kan drømme om. Det har også gått opp for meg hvor utrolig glad jeg er i familien min, vennene mine og livet mitt i Norge. Missforstå meg rett, jeg har det som sakt utrolig bra her i Spania og har vært veldig heldig med både plassering og vertsfamilie, men ingenting er som hjem vet dere.

Opplevelsene og alt det jeg har lært her i Spania hittil er gullverdt og jeg er så glad og takknemlig for at jeg fikk muligheten til å dra på utveksling og ikke minst for at jeg skilte meg bittelitt ut fra mengden og dro til et annet land enn for eksempel USA. ( Selv om det ser ut som de som er der har det veldig bra også da, men dere skjønner hva jeg mener).

Det jeg vil fram til med dette innlegget er at vi må tenke mer over hva vi allerede har, ta vare på det og se positivt på det som skjer rundt oss isteden for å alltid klage og ville ha mer. Fortell deg selv når du våkner at dette blir en bra dag og ta deg for eksempel to minutter mens du pusser tennene om morgenene til å tenke på alt det du har å være takknemlig for og bestem deg for å ta hvilken som helst utfordring gjennom dagen på strak arm og med et positivt og åpent sinn. Det hjelper så utrolig mye på humøret og du får for ikke å snakke om en god start på dagen!

Håper dere likte innlegget!

Mathias Folke Nordby

21.02.2013 kl. 16:26
Fint innlegg :) ! håper du har hatt en fin uke da :D

Ragnhild

21.02.2013 kl. 21:11
Dette var kloke ord,Lisamor!

Lisa Laugen

21.02.2013 kl. 21:31
Ragnhild: Haha, takk mamii <3

Ginz

21.02.2013 kl. 21:46
<3 Love u

Lisa Laugen

21.02.2013 kl. 22:08
Ginz: Åh, love you too bestie <3

Ane

23.02.2013 kl. 19:27
Ååhhh kjempebra skrivd, snuppa! Love youu

Lisa Laugen

23.02.2013 kl. 22:47
Ane: Åh, takk <3
Lisa Laugen

Jeg blogger om min hverdag med interesse for trening/sunn mat og lidenskap for sminke, skjønnhet og velvære. Håper du liker bloggen min!


KONTAKT
lisa-la@live.no

Search

Bloggdesign

hits